PvdA-voorman Diederik Samsom gebruikt gehandicapte dochter in campagnespotje om stemmen te trekken

Heel Amerikaans.. Heel Amerikaans! Diederik Samsom, de nieuwe voorman van de PvdA, gebruikt zijn gehandcapte dochter om stemmen te trekken. Samsom heeft zich ook thuis laten filmen met zijn vrouw, dochter en zoon. Te zien is hoe hij de boterhammen smeert voor zijn kinderen en zijn vrouw gedag kust op weg naar het werk.

De familie Samsom heeft, vertelt Diederik in de reclamespot, een dochter met een handicap. Welke handicap vertelt hij niet. Wel meldt Samson dat ze een groot doorzettingsvermogen heeft en dat papa en mama haar helpen met taal en rekenen. Dus echt goed gaat het niet met die dochter.

Samsom heeft er bewust voor gekozen zijn gezin niet af te schermen maar juist op te voeren in de campagne. Volgens zijn woordvoerder is zijn thuissituatie een van de redenen geweest om zich te kandideren voor het lijsttrekkerschap. Toen hij op een partijbijeenkomst officieel werd gekozen, stormden zijn kinderen voor het oog van de camera het podium op.

Met de reclamespot wil de PvdA-voorman laten zien dat politiek in zijn geval thuis soms ’heel dichtbij’ komt. Zijn dochter, zo legt hij uit, is geboren met een handicap. “Met heel veel oefenen en hulp van buitenaf komt ze er wel, want ze heeft het doorzettingsvermogen van een dieseltrein. Lopen kan ze al, en aan rekenen en schrijven werken wij nu hard”, zegt hij in het spotje.

Samsoms voorganger Job Cohen nam zijn vrouw, die aan MS lijdt, ook wel eens mee naar partijcongressen. In de campagne van 2010 had zij echter geen rol. Oud-PvdA-leider Wouter Bos schermde zijn familie juist heel erg af van de media. Pas vader geworden ging hij zelfs een keer met een lege kinderwagen de straat op om nieuwsgierige fotografen een kiekje te gunnen en om verder met rust gelaten te worden.© 2024 - Alle rechten voorbehouden
- Privacy policy