Caruso

Geschiedenis Caruso

Made in Italy: de geschiedenis van Caruso

Voor de liefhebbers van herenpakken van hoge kwaliteit is het merk Caruso geen onbekende. Dit merk kent een lange en interessante geschiedenis. Tot de dag van vandaag staat het merk nog steeds bekend om zijn expertise, unieke stijl en het gebruik van luxe materialen. Het dragen van Caruso kan ook wel beschreven worden als een luxe ervaring. Om het merk pas écht goed te leren kennen en te begrijpen, is het belangrijk om de geschiedenis van Caruso nader te onderzoeken.

Het ontstaan van Caruso

Het merk Caruso kent zijn oorsprong in het jaar 1958. Raffaele Caruso opende zijn eerste maatwerk atelier in de gemeente Soragna, Italië. Caruso was op dat moment een master tailor, na het afronden van zijn opleiding aan een bekende Napolitaanse school. Hij huurde twee naaisters in en begon met het maken van pakken voor de welgestelde adel in de omgeving. Het was een kleine zaak met veel werk, maar Caruso vastberadenheid hielp hem naar de top. Tegenwoordig heeft Caruso meer dan 600 medewerkers in dienst en kan hij zichzelf zien als leider van de Italiaanse op hand gemaakte herenmode. Hoewel het hoofdkantoor zich nog steeds bevindt in Soragna, heeft het merk ondertussen twee grote showrooms in Milaan en New York weten te bemachtigen. De grote markt respecteert en waardeert de kleding van Caruso, waardoor het merk zijn bekendheid in de loop van de tijd verder heeft kunnen opbouwen. Ondanks de roem blijven de pakken van Caruso van hoge kwaliteit en heeft ieder pak een bijzondere afwerking. Sommige dingen zullen namelijk nooit veranderen.

Het geheim van Caruso

De herenpakken van Caruso zijn van hoge kwaliteit. Deze kwaliteit hebben ze te danken aan een specifiek proces, die keer op keer wordt gehanteerd. De pakken zijn op maat gemaakt en zijn gebaseerd op de hoge standaard van de Italiaanse productie. De naaisters en kleermakers van Caruso verzamelen allemaal verschillende stoffen, garen, stiksels en patronen in de gemeente Soragna. Van al deze materialen worden de beste herenpakken gemaakt die op de markt te vinden zijn. Alle pakken worden door de medewerkers met de hand gemaakt en eisen veel precisie en geduld. Daarom zijn de naaisters en kleermakers van Caruso échte kunstenaars. Caruso zelf beschrijft zijn pakken als een ‘speelse elegantie’, met als belangrijkste kenmerken de ‘zachte en lichte’ materialen. Deze kenmerken zijn niet aanwezig bij de meeste goedkope, alledaagse pakken. Vandaar dat Caruso zich écht onderscheid van de rest.

De pakken van Caruso

Ieder pak van Caruso is uniek. Dit komt doordat er met zorg wordt gekeken naar het model en naar het materiaal. Zo moet ieder pak goed aansluiten aan het lichaam en worden alleen de beste materialen gebruikt. De kwaliteit van een pak van Caruso is te herkennen aan de zachte stof en de elasticiteit. Onbereikbaar zijn deze pakken zeker niet. Caruso wilt zijn pakken bereikbaar maken voor een groot publiek, zonder dat er een droom wordt verkocht. Via veel Nederlandse websites worden de pakken van Caruso daarom ook aangeboden.© 2024 - Alle rechten voorbehouden
- Privacy policy