roeitrainer

Roeitrainers

Een roeitrainer is een sportapparaat waarmee je in principe je hele lichaam traint. Bij een roeitrainer zet je je voeten vast en zit je op een soort vlakje dat heen en weer gaat door middel van je eigen bewegingen op je eigen tempo. In je handen heb je een handvat die je constant meetrekt in de beweging die je maakt. Met een roeitrainer is bijna je hele lichaam bezig. Je trekt met je armen waardoor je je armen traint, je trekt en duwt jezelf met je benen waardoor je ook automatisch je benen traint en bij de beweging die je maakt train je ook je onderrug en buikspieren. Het is overigens wel belangrijk de beweging correct te maken en met een rechte rug, anders kun je juist rugklachten krijgen in plaats van rugspieren.

Waar moet je op letten bij een roeitrainer?

Er zijn diverse soorten roeitrainers. Wanneer je overgaat tot de aankoop van een roeitrainer zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst verschillen de lengteas van roeitrainers natuurlijk. Let dus goed op of de roeitrainer die je kiest geschikt is voor jouw lengte. Veel roeitrainers hebben bijvoorbeeld een maximale lichaamslengte van 2 meter. Verder hebben roeitrainers verschillende standen wat betreft weerstand. Dit houdt in hoe moeilijk je het jezelf kunt maken en hoe zwaar je de roeitrainer kunt zetten. De ene roeitrainer heeft een stuk meer weerstandsniveaus dan de ander.

Wat zijn de voordelen van een roeitrainer

Een roeitrainer is een fitnessapparaat waarmee je thuis aan de slag kunt wanneer je zelf wilt. Het thuis hebben van dit apparaat, en om het te gebruiken dus niet naar buiten te hoeven gaan is opzicht al een zeer groot voordeel voor velen. Daarnaast is een roeitrainer ongelofelijk goed voor je lichaam. Het is goed voor je stabiliteit, voor je conditie, je verbrandt er calorieën en dus ook vet mee maar je traint er ook erg veel spieren mee doordat je hele lichaam in beweging is en een weerstand probeert te overwinnen. Met de roeitrainer train je je biceps, triceps, bilspieren, hamstrings, kuiten, bovenbenen, alle rugspieren, schouders en je buikspieren. Kortom, met een roeitrainer alleen kun je al topfit worden op heel veel vlakken. Doordat tevens je conditie omhoog gaat en je vet verbrand en je lichaam erg gezond houdt met het apparaat, kun je door bijvoorbeeld elke dag een half uurtje de roeitrainer te gebruiken al een stuk minder kans maken op hart- en vaatziekten.

Wat is de beste roeitrainer om te kopen

Welke roeitrainer je het beste kunt kopen is heel erg afhankelijk van jouw eigen wensen. Zoals net al aangegeven is het erg belangrijk te bepalen wat jouw lengte is en daarna te kijken welke roeitrainers een goede maximale lichaamslengte hebben. Verder zijn opties waar naar gekeken kan worden dus het aantal weerstandsniveaus. De Focus Fitness Row 3 roeitrainer heeft bijvoorbeeld 16 weerstandsniveaus. Deze roeitrainer kan echter maximaal een lichaamsgewicht van 120 kilogram aan en een maximum lichaamslengte van 190 centimeter. De Senz Sports R5000 kan bijvoorbeeld een maximum lichaamsgewicht aan van 150 kilogram en een maximale lichaamslengte van 2 meter, een stuk meer dus dan de Focus Fitness Row 3, maar de Senz Sports R5000 heeft slechts 10 weerstandsniveaus. Verder is het altijd handig om nog even te kijken naar de afmetingen van de roeitrainer en of deze geschikt is voor de ruimte waar hij in geplaatst moet worden. Ook weegt niet elke roeitrainer evenveel. Indien de roeitrainer binnen huis veel verplaatst moet worden kan het dus ook slim zijn om niet een al te zware variant uit te kiezen.© 2024 - Alle rechten voorbehouden
- Privacy policy