mannenuitje

Het ultieme mannenuitje

Mannen onder elkaar, dat is synoniem van fun en gezelligheid. Maar hoe vul je nu zo’n dagje of weekend met mannen only? Misschien hebben jullie wel zin in één van onderstaande activiteiten.

Mannen en wagens

Een match made in heaven! Dat mannen van auto’s houden is een understatement. Een weekenduitstap is dan misschien een unieke gelegenheid om eens een racecircuit op te zoeken en een wedstrijd mee te pikken. Adrenaline verzekerd. Op sommige dagen is zo’n circuit zelf toegankelijk voor jou en kan je je daar met je eigen wagen uitleven. Zie je het minder groots? Ga dan naar een kartingcircuit. Ook daar kan je lekker scheuren en het tegen elkaar opnemen. Soms kan je de hele kartbaan exclusief voor jouw gezelschap afhuren. Ook op een quadbaan kan je je energie kwijt terwijl je over heuvels en door bochten scheurt. Wil je het nuttige aan het aangename koppelen? Volg dan eens samen met je maten een slipcursus. Kan achteraf misschien nog van pas komen.

Mannen met ballen

Kan je tegen een stootje? Dan is paintballen iets voor jou. Je hebt misschien al veel ervaring in het schieten in computergames, maar nu kan en mag het in het echt, met verfballetjes. Opgelet: het kan er best wel heftig aan toegaan. Het is een activiteit die zowel indoor als outdoor kan. Er bestaan verschillende speltypes, maar het meest gespeelde spel bij paintball is dat waarin twee groepen elkaar proberen uit te schakelen door iedereen van de andere partij te raken. Het vergt niet enkel van je fysiek, je hebt er ook het nodige tactische inzicht voor nodig. En voor één keer mag je je echte vrienden in de rug schieten.

Liever passief?

Ben je niet echt fan van sport of avontuur? Dit betekent niet dat je geen fun kunt beleven tijdens een mannenuitje. Kies voor activiteiten die fysiek niet zwaar zijn, maar waar je des te meer plezier aan beleeft. Wat dacht je van een brouwerijbezoek, met proefsessie achteraf uiteraard? Of het live kijken naar een voetbalmatch, met vooraf misschien een bezoekje aan het stadion van je favoriete ploeg? Of waarom eens niet een quiz organiseren of een nostalgische avond met gezelschapsspelletjes, met een goed glas erbij? Waag je je liever aan een karaoke? Ook dit is een mogelijkheid. Wedden dat je je mannenweekend nog lang zult herinneren?

Zonder de vrouwen, mét de kinderen

Al eens gedacht aan een gezinsweekend? Maar dan zonder de vrouwen welteverstaan. Breng enkele papa’s bijeen en nodig hun kroost mee uit. Plannen hoeft zelfs niet echt. Iedereen zal genieten van de inspiratie van het moment. Geef opdracht aan de mama’s om kleren te voorzien die vuil mogen morgen en geniet overdag van het avontuur samen met de kinderen. En ‘s avonds? Dan zullen die rakkers wel moe genoeg zijn en slapen als een roosje. Waardoor er voor de papa’s meer dan genoeg me-time is om te genieten van een goed gesprek en een pint. En de mama’s? Die zullen jullie eeuwig dankbaar zijn voor hun weekendje rust.© 2023 - Alle rechten voorbehouden
- Privacy policy