Xacus shirt

Is Xacus het waard of niet?

Xacus is opgericht door Alberto Xaccato in 1956. Hij huldigde zijn eerste technische industriële laboratorium in en werd één van de snelst groeiende modebedrijven in de regio. Dit zorgde ervoor dat het distributienetwerk tegen het einde van het decennium enorm was uitgebreid. In een korte tijd was het merk Xacus in de beste Italiaanse modewinkels maar ook andere Europese modewinkels te vinden. Vanaf het jaar 2000 stonden vooral de overhemden in de spotlights en zorgde het merk ervoor dat Italië één van de meest modieuze landen ter wereld werd. Ze zijn nog steeds razend populair en staan vooral bekend om de unieke stijl, exclusieve details en hoogwaardige materialen. Ik ga in dit artikel mijn mening geven over het merk Xacus en daarbij het bekende overhemd.

Ik ga het product met de naam “Shirt Collar button down White Pin point” reviewen.

Het eerste wat me opvalt is de nette witte kleur van de blouse met de stevige kraag en mouwen. Je kan zien dat deze verdikt zijn, wat vaak het teken is van een hoog kwaliteit overhemd. Het is een simpel overhemd met een rij knoopjes dat van boven naar beneden loopt. Er zijn enkele details die door laten schijnen dat er toch goed is nagedacht over het design van het overhemd. Zo hebben ze de kraag afgewerkt met een aantal knoopjes en een dubbele laag zodat hij mooi recht blijft staan. Dit scheelt frustratie in de ochtend wanneer de kraag niet blijft zitten. Ook op de rug lopen twee lijnen die in een lichte zandloper lopen. Dit accentueert het figuur van de man en laat de rug goed uitkomen. Dit creëert de optische illusie dat de schouders breder zijn dan dat ze in werkelijkheid zijn. Naast deze details hebben ze er ook voor gezorgd dat de mouw prachtig in het manchet loopt. Ook is het manchet smaller dan de arm zelf waardoor de armen breder lijken dan ze zijn. Xacus speelt heel goed met de optische illusies.

Het overhemd is gemaakt van 100% katoen. Dit is per definitie geen slechte stof, het is vaak enorm zacht en laat zweetgeurtjes niet hangen. Wat ik me wel afvraag is dat ze adverteren met duurzaamheid maar dat terwijl het wel algemeen bekend is dat katoen één van de vervuilende kledingstoffen is. Dan vraag ik me af of ze dit dan op een speciale manier telen of dat ze het proberen minder vervuilend proberen te maken maar het feit blijft wel dat deze planten op grote schaal geteeld worden. Dit blijft op de een of andere manier toch vervuilend.

Het fijne van Xacus is de variëteit in de maten. De maten lopen van XS naar XXL, een grote schaal aan mannen kunnen deze overhemden dragen. Ik vind het wel een groot plus punt dat ze dus niet op maten discrimineren maar iedereen een kans geven om een overhemd te dragen. In mijn optiek zouden modebedrijven dit meer moeten doen.

De beleving van het overhemd kan worden vergroot door het borduren van een monogram op het overhemd. Op deze manier personaliseer je het overhemd en kan je er van alles op laten borduren. Zo doen veel mensen het met hun naam maar ook bedrijven maken hier veel gebruik van door hun logo erop te laten borduren. Het fijne van deze service is dat het gratis is en dat je daarin dus niet belemmerd wordt om de keuze te maken. Dit is een mooie toevoeging aan het product!

Om de beleving nog mooier te maken kan je het overhemd mooi laten inpakken en daarbij dus ook cadeau kan doen. Het overhemd wordt mooi ingepakt en daarbij wordt het initiaal op de verpakking geplakt.

Het overhemd is 124 euro inclusief btw en in mijn beleving is dat de moeite wel waard. Natuurlijk is het een gewone blouse maar zoals je ook al kan lezen hebben ze er enorm veel tijd en moeite in gestoken om het overhemd zo perfect mogelijk te maken. Ze kiezen ervoor om veel gratis services aan het geheel toe te voegen en naar mijn mening valt dat zeker te prijzen. Het bedrijf heeft een prachtige geschiedenis en ook al kunnen ze natuurlijk aan de prijzige kant zijn vind ik niet dat dat belemmerend moet zijn om wel een product van Xacus aan te schaffen!© 2024 - Alle rechten voorbehouden
- Privacy policy