common projects

Geschiedenis Common Projects

Hoe is Common Projects ontstaan?

Common Projects is een Italiaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de maak van luxe schoenen. Het bedrijf is opgericht in 2004 door 2 goede vrienden, namelijk Prathan Poopat en Flavio Girolami. Beide hadden ze een passie voor sneakers, maar ook de ambitie om de ideale sneaker te ontwerpen. Het tot stand brengen van Common projects was echter zo gemakkelijk nog niet voor de twee hechte vrienden, want de afstand tussen de woonplaatsen van de 2 was behoorlijk groot. Prathan Poopat woonde namelijk in New York, terwijl Flavio Girolami in Italië woonde. Een voordeel van deze mega-afstand was echter wel dat de beide plaatsen zeer verschillend zijn qua cultuur, en Prathan Poopat en Flavio Girolami van deze situatie optimaal gebruik konden maken door dingen uit beide culturen in de sneaker, die overigens ook op onze website pauw.com terug te vinden is, terug te laten komen. In eerste instantie was het doel, dat in 2004 gerealiseerd werd, eigenlijk niet eens het uitbrengen van een succesvolle sneakerlijn. Het eerste doel was oorspronkelijk slechts 1 perfecte sneaker maken. Later werden dit er meerdere en begonnen de verkoopcijfers ook te stijgen. De designers haalden de inspiratie voor de lijnen die terugkomen in de sneakers uit “dagelijkse objecten” en “veelvoorkomende materialen”.

De ideale sneaker

Common sneakers is een sneaker met een zeer luxe uitstraling die ook nog eens zeer comfortabel is voor de drager. De sneakers worden gemaakt van delicaat suède en het zachts mogelijke leer. Wereldwijd worden de sneakers van Common Projects door tienduizenden mensen gedragen. Het merk is erg geliefd en populair. Wij van pauw.com geloven er dan ook heilig in dat de personen die eenmaal een sneaker paar kopen van Common Projects voor de rest van hun leven enorm fan zullen blijven van het merk. Het streven van de 2 vrienden om de perfecte, meest comfortabele en lux-uitstralende sneaker te maken hebben zij op deze manier zeker waar kunnen maken. Het merk heeft overigens al twee keer de prijs voor “sneaker of the week” gewonnen, een prijs die wordt uitgereikt door het Amerikaanse GC Magazine. Momenteel is de sneaker over de hele wereld zeer populair en heeft het veel fans.

De maak van de sneaker

Zoals aangegeven worden Common Projects sneakers gemaakt van het meest zachte leer en van delicaat suède. De meeste sneakers van het merk worden geproduceerd in Italië, in de regio Marche waar de grootste en belangrijkste fabriek van het merk gevestigd is. Door de maak met echt zacht leer en originele suède vallen bijna alle sneakers van het merk echter wel een maat te groot. Het wordt om die reden aangeraden om de schoen een maatje kleiner te halen dan je eigen echte maat. Alle exemplaren sneakers van Common Projects worden overigens met de hand gemaakt. Het design is zeer minimalistisch, en wordt enkel onderbroken door 10 gouden cijfers. Deze 10 gouden cijfers zouden samen het artikelnummer, de maat en de kleur van de sneaker aangeven. Deze 10 gouden cijfers zijn in de loop van de tijd een soort herkenpunt van het merk geworden en zijn inmiddels terug te vinden op alle exemplaren.© 2024 - Alle rechten voorbehouden
- Privacy policy