Guanábana tassen, geweldig

Over het merk zelf

Het merk Guanábana combineert handwerk en handgemaakt met een modeontwerp om speciale producten te creëren met een verhaal erachter. Het proces van het maken van een tas begint in Madrid, dit de plek waar de ontwerpen worden gemaakt. Vervolgens gaan de ontwerpen naar Latijns-Amerika waar de ontwerpen door 1200 ambachtslieden gemaakt worden. Deze ambachtslieden gebruiken voorouderlijke technieken waarmee ze de tassen weven. Na het weven van de tassen worden ze gedistribueerd naar één van de 600 verkooppunten over de hele wereld.

Waar staat Guanábana voor?

Het merk staat voor duurzame ontwikkelingen in het bedrijf. Dit is de reden waarom het bedrijf nog steeds handgemaakte producten verkiest boven fabriek gemaakte producten. Op deze manier is de uitstoot van de producten minimaal en wordt de schoonheid van Colombiaans handwerk in stand gehouden. Persoonlijk vind ik dit een unieke eigenschap van een bedrijf aangezien er op deze manier kwaliteit boven kwantiteit wordt verkozen. In 2020 komt dit niet veel meer voor in bedrijven vandaar dat ik hier wel verwonderend naar opkijk. Doordat de tassen met de hand geweven worden zijn ze van hoge kwaliteit. Dit zorgt er ook wel voor dat consumenten meer geld zouden willen uitgeven aan een tas.
De inspiratie van de tassen komt van de traditionele technieken die de ambachtslieden gebruiken. Deze bevatten veel verschillende kleuren en materialen waardoor het een unieke tas wordt.

De review

Na even zoeken op de site van Guanábana heb ik besloten de “BUCKET – MEKONG – AZUL” tas te gaan reviewen. Het is een prachtige blauw met zwarte schoudertas met mooie details. De ontwerpers hebben de Latijns- Amerikaanse roots gecombineerd met Japanse inspiratie en dit valt te zien in de tas. De tas is minimalistisch door de strakke, eenvoudige lijnen maar toch uniek door de materialen die er gebruikt zijn. De tas is gemaakt van 100% acryl, of dit zo duurzaam is als ze beweren ga ik zo op in. Het meest inspirerende vind ik toch wel dat deze tas compleet met de hand is geproduceerd. Er zijn verder geen machines aan te pas gekomen, dat vind ik een enorm mooi concept en iets wat meer gedaan zou moeten worden. Elke tas die gemaakt is, is uniek en heeft dan ook een andere soort onderkant. Dit komt omdat elke ambachtslied de tas op een unieke manier produceert.

Naast de tas zelf krijg je bij aankoop van de tas ook accessoires cadeau. In het geval van deze tas krijg je een medaille met hun mantra zodat je niet kunt vergeten dat je positief moet blijven. Een mooi gebaar vind ik, en voor spirituele mensen een prachtige toevoeging aan de tas.

De afmetingen van de tas zijn 24 cm in de hoogte en 24 cm in de diameter. Het is daarom dus een groot model met hendel als handvat. Het handvat heeft een innovatieve ontwikkeling gehad: bij dit nieuwe type handvat kan je de hoogte verstellen zodat je hem op elk gewenste hoogte kan dragen. Dit is zeker een pluspunt in mijn geval aangezien ik vaak twijfel tussen een handtas en een schoudertas. Op deze manier kan dit allebei in dezelfde tas waardoor je niet alleen geld bespaard maar ook moeite.

De tas is dus gemaakt van acryl en dit is een duurzame natuurlijke stof. Toch heeft ook deze stof één groot nadeel voor het klimaat. Acryl draagt namelijk bij aan de groeiende hoeveelheid plastic in de zee. Door het wassen van kleding die acryl bevat komen er namelijk vezels terecht in het riool. Acryl kledingvezels zijn helaas niet biologisch afbreekbaar en zijn daarom niet goed voor het zeeleven. Toch zijn acryl stoffen relatief duurzaam aangezien het niet verbouwd hoeft te worden en ook de uitstoot van CO2 bij de productie laag is. Mijn mening hierover is dat eigenlijk alle kleding milieuvervuilend zijn en ik Guanábana alsnog prijs voor de keuze van Acryl. Ze hadden namelijk voor nog vervuilendere kledingstoffen kunnen kiezen en dit hebben ze niet gedaan.

Over het algemeen vind ik Guanábana een prachtig merk en zeker de moeite waard om hier een tas te kopen. Ze zijn erg bewust bezig met hun productie en daarbij maken ze ook nog eens unieke en mooie tassen. Ik ben zeker fan!© 2024 - Alle rechten voorbehouden
- Privacy policy