Jacob Cohen

De geschiedenis van Jacob Cohen

De appel valt niet ver van de boom

Jacob Cohën is al sinds de jaren tachtig één van de topmerken als het op jeans aankomt. Opgericht in 1985 door Tito Bardelle, zal het merk al snel bekendstaan om zijn comfortabele jeans, waarbij alleen maar gebruik werd gemaakt van hoogwaardige stoffen. Ondanks dit succes was het de zoon van Tito Bardelle, Nicola Bardell, die ervoor zorgde dat het merk een wereldwijd succes werd.

Nicola Bardell tilde het merk Jacob Cöhen naar een hoger niveau. Dankzij zijn eigentijdse creatieve talent, gecombineerd met een gevoel voor zaken doen, bracht hij in 2003 het merk Jacob Cöhen naar boetieks over de hele wereld.

Sinds 2004 is het merk Jacob Cöhen uitgebreid in de wereld van damesmode. Een mijlpaal in de wereld van luxe kledingartikelen. Tot die tijd waren luxe damesjeans vrijwel niet verkrijgbaar. In 2008 breide Jacob Cöhen verder uit met een volledig luxe assortiment voor mannen. Mannen konden nu hun volledige outfit bij Jacob Cöhen aanschaffen, in plaats van alleen hun jeans. Twee jaar later kwam Jacob Cohen ook met volledige luxe outfits voor vrouwen.

Van visie tot werkelijkheid

Vanaf het allereerste ontwerp, was het merk Jacob Cöhen maar ontwikkelt voor één visie. Om jeans te ontwerpen van hoogwaardige kwaliteit, die altijd perfect zullen zitten en gedragen konden worden voor zowel formele als meer casual gelegenheden. De broek moest altijd goed staan of die nu onderdeel was van een pak, tijdens een cocktailparty of dat de broek met een shirt en sneakers gedragen werd.

Deze visie heeft Tito Bardelle overgedragen aan zijn zoon Nicola Bardelle. Hij ontwikkelde de broeken verder, totdat het merk Jacob Cöhen synoniem stond met pure elegantie, hoogwaardige kwaliteit en een perfecte pasvorm. De Jacob Cöhen jeans zijn altijd meegegaan met de tijd, maar zette zijn eigen trends. Het merk zetten zijn klanten op nummer één, door altijd geweldige jeans te leveren, samen met de beste service.

Puur Italiaanse qualiteit

Alle broeken van Jacob Cöhen worden nog steeds volledig met de hand geproduceerd in Italië. Voor de Jacob Cöhen broeken worden alleen de beste en fijnste materialen gebruikt. Om de jeans echt hun natuurlijke schoonheid te laten behouden, worden ze niet chemisch behandeld. Dit is om de stoffen nog meer uit hun recht te laten komen.

De focus voor het Italiaanse luxe mode merk heeft altijd gelegen op style, perfecte pasvorm en comfort. Dit zit in het DNA van Jacob Cöhen en is moeiteloos terug te zien in al hun kleding. De knopen worden altijd gemaakt van echt zilver en het label op de achterkant wordt uitsluitend van paardenhaar gemaakt.

De denim zelf komt één van de twee weverijen, in Japan of Amerika. De denim die uit Japan komt is afkomstig vanuit Kurabo, een weverij die al sinds 1888 bestaat en voor meer dan 40 jaar denim produceert. De Amerikaanse Denim is afkomstig uit de Cone Mills weverij in Greensbor. Deze weverij is al operationeel sinds 1891 en produceert al bijna sinds die periode hoogwaardige kwaliteit Denim.© 2023 - Alle rechten voorbehouden
- Privacy policy